Λίγα λόγια για τη γιόγκα…

Η γιόγκα δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια από ανθρώπους που ζούσαν απομονωμένοι στη φύση με σκοπό να γνωρίσουν τα όρια τους και να εξερευνήσουν την απέραντη εσωτερική τους ύπαρξη. Η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει τον Εαυτό του, αναδύθηκε σε πολλούς πολιτισμούς, ο καθένας από τους οποίους ανέπτυξε το δικό του τρόπο για να εργαστεί προς την κατεύθυνση του «γνώθι σε αυτόν».

Τον εικοστό αιώνα, η γιόγκα βγήκε από την απομόνωση, την ενασχόληση των λιγοστών μυημένων και τη διδασκαλία μέσω προφορικής διάδοσης ενώ δημιουργήθηκαν χώροι άσκησης σε όλον τον κόσμο, ανοιχτοί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με όλο και μεγαλύτερο μέρος της γνώσης να καταγράφεται σε κείμενα, άρθρα και βιβλία.

Ο λόγος που η γιόγκα έχει αποκτήσει αυτήν την απήχηση είναι ότι, ενώ ο σύγχρονος πολιτισμός έχει φέρει μεγάλη υλική ευμάρεια σε σημαντικό μέρος του πληθυσμού, αυτό έχει γίνει με κόστος την αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση, το συνάνθρωπό του και τον ίδιο του τον εαυτό με σημαντική επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Μέσα από την τακτική άσκηση στη γιόγκα, ο άνθρωπος σταδιακά αποκτά όλο και μεγαλύτερη σωματική ευεξία, συναισθηματική ισορροπία και νοητική συγκέντρωση καθώς αναπτύσσει ολοένα αυξανόμενη αντοχή, ηρεμία και θετικότητα, ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών.

Η γιόγκα αποτελεί μια συστηματική μέθοδο που μας βοηθά να χειριστούμε καλύτερα τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής, να αναπτύξουμε το εσωτερικό μας δυναμικό και να μετασχηματίσουμε την προσωπικότητά μας προς νέες και πιο θετικές κατευθύνσεις.

Σήμερα, η πανάρχαια φιλοσοφία της γιόγκα δίνει επίκαιρες απαντήσεις στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, μέσα από την πρακτική εφαρμογή τεχνικών που του επιτρέπουν να βιώνει όλο και πιο συνειδητά την κάθε στιγμή της ζωής του.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά από εργαλεία και τεχνικές που βοηθούν τον άνθρωπο να καλλιεργηθεί σε όλα τα επίπεδα: Σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και παραψυχικό. 

Υπάρχουν πολλοί κλάδοι της γιόγκα μερικοί από τους οποίους είναι η Χάθα Γιόγκα, Μπάκτι Γιόγκα, Κάρμα Γιόγκα, Γκυάνα Γιόγκα, Ράτζα Γιόγκα, Κρίγια Γιόγκα, Μάντρα Γιόγκα, Νάντα Γιόγκα, κα.

Στο ΟΜ Γιόγκα Στούντιο Λάρισα έχετε την δυνατότητα να ασκηθείτε στη γιόγκα με έναν επιστημονικό, μεθοδικό και ασφαλή τρόπο, που είναι συγχρόνως ευχάριστος και δημιουργικός, από έμπειρους εισηγητές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βασικούς κύκλους Χάθα Γιόγκα προσαρμοσμένους στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα.  

Η γιόγκα εξασκείται από όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματικής διάπλασης και κατάστασης υγείας και απευθύνεται σε όσους θέλουν να καλλιεργήσουν μια θετική σχέση με τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και τη ζωή.

Σήμερα, η γιόγκα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Om Yoga Studio
Image Detail
Copyright © 2012 omyogastudiolarissa.gr All rights reserved | powered by icehosting.com